Всеукраїнський тиждень права

18.12.2019 10:17

З 9 по 13 грудня 2019 року у Старовижівського професійному ліцеї проводився Всеукраїнський тиждень права, мета якого - підвищення ролі правової освіти серед учнів, виховання поваги до закону і прав людини.

Протягом кількох днів учителем історії та правознавства І.В. Тищук були проведені цікаві та змістовні заходи: урок “Права людини з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини". Старшокласники стали учасниками флешмобу “Діти України за мир”. Для Учнів другого курсу була організована зустріч із представником “Бюро правової допомоги” Шух Т., яка надала практичні поради, щодо працевлаштування неповнолітніх. Серед інших заходів цікавими були тренінгові заняття “Ми народженні, щоб нести відповідальність за своє життя”, соціологічне опитування “Діти та молодь про свої права”, організовано конкурс малюнків на правову тематику, виховний захід “Подорож країною Закону та права”, “Діти-злочин-кара”.

Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

.