Тиждень кухарів – кондитерів

14.02.2020 09:15

    З 10.02.2020 по 14.02.2020 в Старовижівському професійному ліцеї пройшов тиждень кухарів – кондитерів, який провели майстри виробничого навчання разом зі своїми вихованцями.

В рамках тижня було проведено ряд цікавих і змістовних заходів.

У понеділок 10.02.20р. охочих дізнатися про здорове харчування чекала стінгазета «Здорова їжа – запорука довголіття».

11.02.20р. учні групи №45 на чолі з майстром виробничого навчання Ніною Сандар організували тематичні столи з стравами різних країн світу, повівши всіх присутніх у «Смачну подорож».

    Насиченою була програма тижня у середу 12.02.20р. Учні групи №25 на чолі з майстром виробничого навчання Вірою Гаврилюк підготували виставку «Мозаїка пирогів». В цей день завітали в ліцей учні 5В класу місцевої школи гімназії зі своїм класним керівником Іриною Маркусь. Для них підготувала майстер–клас, по приготуванні піци «Чилінтано»,майстер виробничого навчання Валентина Беценко. Учні самостійно розкачували тісто на піцу, викладали начинку, після випікання - смачно частували зробленим власноруч виробом. Діти були в захваті від такого заходу, виражали слова подяки і пропозиції запрошувати їх ще на подібні заходи.

    Не менш цікавою була «Ярмарка вареників і до вареників», яку підготували учні груп № 35 і 15, на чолі з своїми наставниками Євгенією Крощук та Валентиною Беценко. На розсуд покупця було запропоновано асортимент вареників з різними начинками; млинці, піца, чебуреки та інше.

    Підсумки тижня підвели на засіданні методичної комісії кулінарних дисциплін.